keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Myslileipä


Myslileipä

KuvaTällä kertaa leivoin jotain ihan tavallista eli leipää. Leivon yleensä leipää kerran viikossa, joskus sämpylöitä mutta useimmiten vuokaleipää.
Osallistuin reseptillä myös leivonta foorumin kilpailuun. Jonka aiheena oli, yllätys yllätys, leipä. Kilpailussa en kovim hyvin pärjännyt, taisin itseasiassa tulla viimeiseksi. Päätin kokeilla sellaista leipää jota on ole aiemmin tehnyt ja päädyin siis myslileipään.
Tarkoituksenani on ollut julkaista tämä jo viimekuussa, mutta blogini on jäännyt aika pienelle huomiolle, muun kiireen ohessa.
Leivästä tuli todella herkullinen, sisältä ihanan pehmeä ja päältä rapea. Leipä ei kaipaa päälleen mitään, syön sitä herkkuna vähän niinkuin pullaa. Mielestäni siihen ei itseasiassa edes sovi päällysteet.
Laitoin aineet sekä grammoissa että deseissä, sillä itse käytän nykyään vaakaa, mutta moni käyttää  mittoja. Suositteken vaa'an hankkimista, sillä sillä mittaaminen on tarkkaa ja helppoa.
Taikina
3 dl vettä
90g (2 dl) haluamaasi mysliä
50g (1 dl) rusinoita
25g hiivaa ( puoli pakettia )
300g ( 5 dl) vehnäjauhoja
3g (1tl ) suolaa
Sekoita vesi, mysli ja rusinat keskenään. Jätä jaakaappin imeytymään puoleksi tunniksi. ( Imettämisen voi myös jättää väliin, mutta leivästä ei tällöin tule yhtä pehmeää) Lisää taikinaan hiiva ja kerralla jauhot. Sekoita aluksi lusikkalla ja sitten kädellä vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja, taikinan kuuluu kuitenkin jäädä tahmeaksi. Lisää lopuksi suola hyvin vaivaten. Siirrä taikina voideltuun leipävuokaan ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan n. 45min. ( Itse lämmitän ensin mikrossa kupissa vettä ja laitan taikinan sitten mikroon kohoamaan.) Paista 200c° n.40 min. Kunnes leipä on kauniin ruskea ja pohjaan koputtaessa kuuluu ontto ääni. Anna leivän jäähtyä hieman ennen leikkaamista. Leikkaa viipaleiksi ja nauti.

1 kommentti:

  1. Myslileivästä muistan aina sinut! Siitä tuli harvalukuiseen suosikkien listaan uusi 'jäsen'.

    VastaaPoista